Tym razem zdecydowałam, że na prezent osiemnastkowy wykonam słodki bukiet z pralin Ferrero Rocher.
Niezbędne materiały i narzędzia:
- słodycze Ferrero Rocher,
- kula styropianowa,
- kij leszczynowy,
- wstążka 2cm i 0,5cm kremowa i brązowa,
- złote cyfry
- złote półperełki.
- szpiki,
- taśm dwustronna,
- klej na gorąco.
Wykonanie:
1) Nabijam kij leszczynowy na kulę styropianową- to będzie stelaż do całego bukietu.
2) Ze wstążki kremowej i brązowej tworzę czteropłatkowe kwiaty, które przypinam do kuli za pomocą szpilek.
4) Czynności 3 i 4 powtarzam, aż cała kula będzie zapełniona słodkimi kwiatami.
6) Do spodu kuli przymocowałam wstążki 0,5cm, które pięknie zwisały, dopełniając kompozycję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz