Już praktycznie na każdej imprezie goście mogą zajadać się smakołykami z wiejskiego stołu, na którym królują domowe wyroby: wędliny, pieczywo, ciasta,
przetwory czy alkohole.
Często sale dysponują już drewnianym meblem. Tak też było w
tym przypadku. Trzeba było mu nadać trochę więcej wiejskiego charakteru.
Niezbędne materiały i narzędzia:
- obrus,
- mnóstwo drewnianych desek,
- 4 snopki słomy,
- sucha trawa,
- kwiaty aksamitki,
- różnokształtne dynie,
- jabłka,
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- suszone grzyby na sznurkach,
- papryka,
- ognik szkarłatny,
- ognik szkarłatny,
- kolorowe wstążki,
- wazon,
- wiklinowy koszyk.
Wykonanie:
Na początku ustawiłam snopki, aby można było jak najszybciej pozamiatać
resztki słomy.
Następnie poukładałam na nich warzywa i owoce.
Z suchej trawy zrobiłam bukiety, które przywiązałam
pomarańczową wstążką. Następnie przymocowałam je do snopków.
Do dużego wazonu włożyłam aksamitki, a później układałam
suchą trawę, która powiększyłam mi bukiet.
Obok wazonu i snopków umieściłam koszyk z warzywami.
Na koniec ułożyliśmy rarytasy na stole pokrytym obrusem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz